Манка в раціоні малюка

Раціон малюка перші декілька місяців виглядає одноманітно, адже здебільшого харчування обмежується грудним вигодовуванням або молочними сумішами. Більшість сучасних мам надає перевагу здоровому харчуванню та є достатньо освіченими, щоб продовжувати грудне вигодовування якомога довше. Однак, як би довго малюк не харчувався грудним молоком, рано чи пізно постає питання про перший прикорм.


Ми живемо в часи величезного різноманіття смаків і у цьому виборі легко загубитися. А ще декілька років тому, вибір каші для першого прикорму був однозначним – манка. За що її так любили наші мами і бабусі та чому її обирають і тепер читайте далі.


Корисні властивості манної каші

 

  • Манка містить велику кількість пшеничних протеїнів, які перетворюються в амінокислоти у процесі перетравлення. Таким чином організм дістає потрібну дозу елементів для будівництва м’язів та інших тканин.
  • Містить залізо, яке перешкоджає розвитку анемії та селен, що сприяє правильному функціонуванню імунної системи.
  • Манна кашка має обволікаючу властивість, а тому чудово знімає спазми та заспокоює болі у животику.
  • Сприяє очищенню організму, виводячи слиз і жири.
  • Рекомендується малюкам, які погано набирають вагу.


Попри усі корисні властивості манної каші, є у неї також недоліки – вона містить глютен.


Дитячі каші, що містять глютен можуть викликати целіакію, але лише у тому випадку, якщо малюк не переносить цей рослинний білок. Саме тому перед введенням першого прикорму краще спершу проконсультуватись з педіатром. 


Взагалі, будь-який прикорм краще починати з маленьких ложечок, адже так легше зрозуміти як дитячий організм відреагує на той чи інший продукт і так набагато простіше оперативно зорієнтуватись, що варто виключити з раціону малюка.


Як правильно приготувати манну кашу малюку до 1 року?


Перш за все, варто визначитись з двома критеріями: консистенція та наявність молока.


Для годування з пляшечки варто звернути особливу увагу на те, щоб в каші не було грудочок (комочків). Додавайте суху кашу в рідину, а не навпаки, тоді консистенція буде однорідна, без комків і малюк буде її пити з більшим задоволенням. Ні в якому разі не розбавляйте кашку в гарячій рідині – це ще одна причина виникнення грудочок. Детальніше про те, як правильно підібрати пропорції для дитячої каші читайте тут.


Що стосується молока, то манну кашку можна готувати як з ним, так і без нього. Звичайно, з молоком манна каша буде ситніша, але перш ніж додавати його до манки, варто проконсультуватись з лікарем, адже кожен організм індивідуальний і у когось з діток може бути алергія на лактозу.


Безмолочні каші Remedia – це гіпоалергенний продукт, виготовлений для того, щоб забезпечити безпечний перехід малюка на «дорослу їжу». Вони не містять цукру, солі, ваніліну чи інших добавок і лише від вас залежить чи розбавляти смак каші молоком. За бажанням, для підсолодження манки рекомендується використовувати Декстромед. Він безпечний для малюків, оскільки не викликає бродіння у животику та є у три рази менш солодким, ніж звичайний цукор.